De Sociale Hulpwinkel van de Achterhoek nu ook in Ulft

Het werd ons duidelijk dat de Mini Manna Markt vooral een organisatie is die de handen uit de mouwen wil steken en met zo min mogelijk administratieve rompslomp aan de slag wil.
In tegenstelling tot de Voedselbank moeten klanten hier wel betalen voor de producten die ze meenemen. In het supermarktwinkeltje worden veel basale levensmiddelen aangeboden voor prijzen die zo’n 40% lager zijn dan de prijzen die bijvoorbeeld AH voor zijn “basic” artikelen vraagt.

Om gebruik te mogen maken van het levensmiddelenwinkeltje moet men een pasje  hebben. Formeel is de regel dat de cliënt bij de Voedselbank een besteedbaar inkomen mag hebben van € 200 per maand en daar bovenop wordt dit bedrag voor elke inwonende verhoogd met nog eens € 80.  De Mini Manna hanteert een basisbedrag van € 250 en ook weer plus € 80 voor elke extra inwonende (kind, partner, enz.)

Iedereen kan bij de afdeling kringloop meubilair en kleding kopen, maar met een pasje krijgt men hier nog eens 50% extra korting.

Mini Manna ontvangt graag 2-hands spullen en natuurlijk ook levensmiddelen (bijvoorbeeld uit het volkstuintje). Uit de opbrengst moet de exploitatie betaald worden.

Contactgegevens: Stichting Mini Manna,

Namens de diaconie,
Wil Paulus

Lezing pastor Mia Tankink 'Langs het tuinpad van mijn vader'
datum en tijdstip 27-05-2022 om 9.30 uur

Inzameling Voedselbank zaterdag 21 mei 2022
De prot.gem. te Etten, Terborg en Ulft houdt een INZAMELING VOOR DE VOEDSELBANK

Op zaterdag 21 mei kunt u tussen 9.30-12.00 uur verpakte en houdbare producten,
toiletartikelen, wasmiddelen, e.d. brengen in de koorruimte van de prot. kerk in Terborg.

Oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
Kerkinactie: oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk veel leed voor de mensen daar. Ons hart en onze gebeden gaan naar hen uit!
Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vele vluchtelingen, die op zoek zijn naar veiligheid in de buurlanden. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.
Uw steun voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld is hard nodig. Met uw bijdrage steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak.
Geef in de collecte of maak een bijdrage op rekeningnummer
NL 89 ABNA 0457 457 457   t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'noodhulp Oekraïne'. Hartelijk dank!

De lichtjesboom

Als u in de kerk in Terborg zit, dan ziet u rechts van de preekstoel een prachtige lichtjesboom. Oorspronkelijk was deze bedoeld voor het plaatsen van kaarsen tijdens de Gedachtenisdienst. Maar ook op andere dagen kan er behoefte zijn om een lichtje aan te steken voor een geliefde, een familielid, voor een zieke of voor iemand die een duwtje in de rug nodig heeft. Een kaars aansteken is een middel om concreet wat te doen met iets wat onzeker, vaag en ongrijpbaar is.
U kunt op zondag voor of na de dienst een kaarsje aansteken in de lichtjesboom.