Afronding diaconaal project Afronding diaconaal project
Er is veel werk verzet door de werkgroep en andere betrokkenen.
Er is geprobeerd vluchtelingen een warm welkom te bieden in onze gemeente. We hebben hen bezocht en welkomtasjes, gevuld met o.a. Nederlandse producten, overhandigd. Er zijn contacten gelegd met de mensen onderling, met Nederlandse mensen, met sport- en/of muziekverenigingen.

Ook zijn er gespreksavonden geweest, een activiteit voor jongeren en gezamenlijke maaltijden.

Sommige contacten hebben een meer blijvend karakter gekregen.
In totaal is door de gemeentes gezamenlijk een bedrag van € 14.174,12 bijeengebracht.

Dit is besteed aan:
- Gezinsherenigingen via Vluchtelingenwerk Oude IJsselstreek
- Ondersteuning vluchtelingen via het Solidariteitsfonds
- Stichting Strohalm
- Het fietsenplan van de Stichting VIA-OS
- Het maken en vullen van de welkomtasjes

Het was een mooi, leerzaam en voldoening gevend project.
De diaconieën danken alle gemeenteleden voor hun bijdragen, in welke vorm ook.

Voor de komende jaren wordt gezocht naar een nieuw project, waarover u later meer zult horen.

Koffie-/inloopochtend
datum en tijdstip 19-08-2020 om 10.00 uur

Het Kerkelijk Bureau is open op de donderdagen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur (in de schoolvakanties is het kerkelijk bureau gesloten). meer