De Sociale Hulpwinkel van de Achterhoek nu ook in Ulft

Het werd ons duidelijk dat de Mini Manna Markt vooral een organisatie is die de handen uit de mouwen wil steken en met zo min mogelijk administratieve rompslomp aan de slag wil.
In tegenstelling tot de Voedselbank moeten klanten hier wel betalen voor de producten die ze meenemen. In het supermarktwinkeltje worden veel basale levensmiddelen aangeboden voor prijzen die zo’n 40% lager zijn dan de prijzen die bijvoorbeeld AH voor zijn “basic” artikelen vraagt.

Om gebruik te mogen maken van het levensmiddelenwinkeltje moet men een pasje  hebben. Formeel is de regel dat de cliënt bij de Voedselbank een besteedbaar inkomen mag hebben van € 200 per maand en daar bovenop wordt dit bedrag voor elke inwonende verhoogd met nog eens € 80.  De Mini Manna hanteert een basisbedrag van € 250 en ook weer plus € 80 voor elke extra inwonende (kind, partner, enz.)

Iedereen kan bij de afdeling kringloop meubilair en kleding kopen, maar met een pasje krijgt men hier nog eens 50% extra korting.

Mini Manna ontvangt graag 2-hands spullen en natuurlijk ook levensmiddelen (bijvoorbeeld uit het volkstuintje). Uit de opbrengst moet de exploitatie betaald worden.

Contactgegevens: Stichting Mini Manna,

Namens de diaconie,