Nieuw diaconaal project 2019-2020 Nieuw diaconaal project 2019-2020
De stichting is in 2017 gestart met een project waarbij met sponsorgelden en donaties een set bestaande uit laptop, printer, virusbescherming  tegen een lage prijs wordt ingekocht en beschikbaar gesteld aan de cliënt.
De eerste twee jaar wordt het systeem in bruikleen gegeven en daarna in eigendom.
De sets gaan bij voorkeur naar cliënten met gezinnen, zodat ook de kinderen de apparatuur kunnen gebruiken voor schoolwerk of om te gamen. Alles wordt bij de cliënt geïnstalleerd. Als de cliënt geen computervaardigheden heeft wordt hem in overleg een passende cursus aangeboden. Deze cursus wordt zonder kosten gegeven in de bibliotheek van Terborg.
Jaarlijks worden ongeveer tien systemen uitgegeven, maar de vraag blijft bestaan omdat zich voortdurend nieuwe cliënten aanmelden.
De prijs van een set is 500,-. Een bijdrage om deze sets te kunnen aanschaffen is dan ook zeer welkom.
Zoals in het vorige diaconaal project zullen de collecten tijdens de avondmaalsdiensten bestemd worden voor het PC project. We zullen u geregeld op de hoogte houden over de voortgang en speciale acties.
Een werkgroepje zal worden samengesteld om het project te ondersteunen.
Graag zien wij dat er nog minimaal één gemeentelid uit onze kerk zich hiervoor aanmeldt.