PKN
Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft
 
Lichtstoet en samenzang: geslaagd en sfeervol

Lichtstoet en samenzang: geslaagd en sfeervol
Door middel van communicatie via de kranten, de kerkbladen en persoonlijke contacten met zorginstellingen en de brede school, was iedereen uitgenodigd om op zondag 8 december om 16:00 uur te verzamelen op het voorplein van Antonia.
Om 16.15 uur vertrok de stoet, met lichtjes in de hand, achter de herder aan in gezamenlijke optocht naar de Georgiuskerk in de Hoofdstraat.

Daar aangekomen werden alle lichtjes in de kerk – nog sfeervol ingericht vanwege het kerstconcert van Arti Sacrum – rondom de kribbe geplaatst. Vervolgens werden onder begeleiding van de herder en Anita Simmes op piano een aantal bekende Advents- en Kerstliederen gezongen en kon men luisteren naar het Kerstverhaal. Met het klaarliggende materiaal kon een mooie kerstwens worden geschreven om die vervolgens zelf in de wensboom te hangen. Een soort “Joris’ Kerstboom” met de vraag: wie zet jij in het licht? Maar dan Joris, onze eigen beschermheilige van Joris en de draak. Er zijn vele mooie wensen en gedachten opgeschreven. De wensboom is na afloop verplaatst naar de COOP (die ook de kerstkransjes ter beschikking stelde) en is daar nog enkele weken te bezichtigen; men kan er zelfs nog wensen opschrijven en in de boom hangen.

Tot slot werd eenieder uitgenodigd om de stal te bekijken. Na afloop keerden de ruim 60 bezoekers onder het genot van een kerstkransje weer huiswaarts … de kerstperiode is aangebroken.
De organisatie kijkt tevreden terug. Misschien is een traditie geboren? Wie zal het zeggen. Dan staat er nog wel een wens open: dat we in de toekomst ook kinderen mogen verwelkomen bij onze Lichtstoet. Wat zou dat mooi zijn!
 
terug
 
 

3D-CONCERT
datum en tijdstip 03-10-2020 om 20.00 uur
meer details

 
Koster(s) gezocht
Wie versterkt het kostersteam?
Omdat 2 kosters hebben gemeld, dat zij per 1 januari 2021 willen stoppen, zijn wij op zoek naar mensen die het kostersteam willen versterken. Zie voor nadere informatie het hoodstuk Vacatures.

 
 
Hervatting kerkdiensten m.i.v. 7 juni 2020
Vanaf zondag 7 juni hebben wij onze kerkdiensten in Terborg hervat. Daarbij hanteren wij de strikte voorwaarden van het RIVM en de adviezen van de PKN opvolgen. Het gebruiksplan vindt u op de Homepagina.
 
Overdenking onder rubriek Nadenkertjes
Overdenking en gebeden zondag 10 mei (ds. Bakker) vindt u onder de rubriek 'Nadenkertjes'.
 
Jaarverslag 2019
Het jaarverslag kunt u vinden in het Downloadcentrum.
 
Bereikbaarheid
In dringende gevallen kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen Diny IJzer (0315-329768) of Jennie Deurlo (06 12270392)

Bent u ziek of kent u iemand die ziek is en wilt u de kerkenraad informeren, neemt u dan contact op met Diny IJzer (0315-329768)
 
 
Openingstijden Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is open van 9.30 - 11.00 uur op de donderdagen
10 en 24 september, 8 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. meer
 
Spoorzoeken in de Slangenburg

Onze missie
Mensen op zoek naar rust, stilte en bezinning ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk om iets op het spoor te komen van God, die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden in de natuur, in de bijbel en in jezelf.
http://spoorzoekenslangenburg.nl/Agenda/
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.