PKN
Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft
 
Sportief Sportief

De zomer was rijk aan sport: tennissen, wielrennen, voetbal, hockey, atletiek en zwemmen. WK, EK en de Tour de France. Met mooie resultaten voor individuele sporters, bijvoorbeeld Tom Dumoulin, Sanne Wevers, en voor de dameshockeyploeg. Wat een training en voorbereiding zijn nodig voor deze resultaten. Je moet discipline hebben, kiezen voor de sport, want die gaat voor andere zaken als uitgaan en familie. Je moet dingen opzij zetten en leren doorzetten. Want naast talent heb je oefening en ervaring nodig. Doelgericht moet je gaan voor de sport en zo word/krijg je een sportief figuur.

Sportief heeft nog een andere betekenis. Dat je eerlijk bent in de sport, geen doping gebruikt. Of dat je op een sportieve wijze verliezen kunt, je tegenstander de winst gunt. Sportief ben je ook als je fair speelt, volgens de regels van het spel en geen valse trucjes uithaalt. Bij teamsporten ben je sportief wanneer je samen kunt werken, je medespeler de bal toespeelt als die goede scoringskansen heeft. Samen de juiste teamspirit hebben, helpt enorm, getuige de knechten in de Tour die zich voor de kopman inzetten. Met elkaar behaal je betere prestaties.

Paulus schreef dat de oefening van het lichaam weinig nut heeft. Hij heeft klaarblijkelijk weinig waardering voor sport. Toch kunnen we veel van sporters leren. We zouden ‘sportiever’ kunnen geloven: er meer voor gaan, doorzetten, meer oefenen, of te wel aandacht schenken aan versterking van ons geloof. Sporters die niet oefenen, redden het niet bij een wedstrijd. Doelgericht aan geloof en leven werken, is een vereiste om niet ingehaald te worden. Dezelfde Paulus schreef ook dat maar één atleet bij een hardloopwedstrijd kan winnen en dat we daarom moeten rennen als de atleet die wint. Atleten beheersen zichzelf om de prijs te winnen. Een oproep er voluit voor te gaan: voor het geloof in Jezus Christus en voor het goede leven samen – dat zich kenmerkt door eerlijkheid, onderlinge sportiviteit en ingespeeld zijn op elkaar.
terug
 
 

3D-CONCERT
datum en tijdstip 03-10-2020 om 20.00 uur
meer details

 
Koster(s) gezocht
Wie versterkt het kostersteam?
Omdat 2 kosters hebben gemeld, dat zij per 1 januari 2021 willen stoppen, zijn wij op zoek naar mensen die het kostersteam willen versterken. Zie voor nadere informatie het hoodstuk Vacatures.

 
 
Hervatting kerkdiensten m.i.v. 7 juni 2020
Vanaf zondag 7 juni hebben wij onze kerkdiensten in Terborg hervat. Daarbij hanteren wij de strikte voorwaarden van het RIVM en de adviezen van de PKN opvolgen. Het gebruiksplan vindt u op de Homepagina.
 
Overdenking onder rubriek Nadenkertjes
Overdenking en gebeden zondag 10 mei (ds. Bakker) vindt u onder de rubriek 'Nadenkertjes'.
 
Jaarverslag 2019
Het jaarverslag kunt u vinden in het Downloadcentrum.
 
Bereikbaarheid
In dringende gevallen kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen Diny IJzer (0315-329768) of Jennie Deurlo (06 12270392)

Bent u ziek of kent u iemand die ziek is en wilt u de kerkenraad informeren, neemt u dan contact op met Diny IJzer (0315-329768)
 
 
Openingstijden Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is open van 9.30 - 11.00 uur op de donderdagen
10 en 24 september, 8 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. meer
 
Spoorzoeken in de Slangenburg

Onze missie
Mensen op zoek naar rust, stilte en bezinning ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk om iets op het spoor te komen van God, die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden in de natuur, in de bijbel en in jezelf.
http://spoorzoekenslangenburg.nl/Agenda/
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.