Sportief Sportief

De zomer was rijk aan sport: tennissen, wielrennen, voetbal, hockey, atletiek en zwemmen. WK, EK en de Tour de France. Met mooie resultaten voor individuele sporters, bijvoorbeeld Tom Dumoulin, Sanne Wevers, en voor de dameshockeyploeg. Wat een training en voorbereiding zijn nodig voor deze resultaten. Je moet discipline hebben, kiezen voor de sport, want die gaat voor andere zaken als uitgaan en familie. Je moet dingen opzij zetten en leren doorzetten. Want naast talent heb je oefening en ervaring nodig. Doelgericht moet je gaan voor de sport en zo word/krijg je een sportief figuur.

Sportief heeft nog een andere betekenis. Dat je eerlijk bent in de sport, geen doping gebruikt. Of dat je op een sportieve wijze verliezen kunt, je tegenstander de winst gunt. Sportief ben je ook als je fair speelt, volgens de regels van het spel en geen valse trucjes uithaalt. Bij teamsporten ben je sportief wanneer je samen kunt werken, je medespeler de bal toespeelt als die goede scoringskansen heeft. Samen de juiste teamspirit hebben, helpt enorm, getuige de knechten in de Tour die zich voor de kopman inzetten. Met elkaar behaal je betere prestaties.

Paulus schreef dat de oefening van het lichaam weinig nut heeft. Hij heeft klaarblijkelijk weinig waardering voor sport. Toch kunnen we veel van sporters leren. We zouden ‘sportiever’ kunnen geloven: er meer voor gaan, doorzetten, meer oefenen, of te wel aandacht schenken aan versterking van ons geloof. Sporters die niet oefenen, redden het niet bij een wedstrijd. Doelgericht aan geloof en leven werken, is een vereiste om niet ingehaald te worden. Dezelfde Paulus schreef ook dat maar één atleet bij een hardloopwedstrijd kan winnen en dat we daarom moeten rennen als de atleet die wint. Atleten beheersen zichzelf om de prijs te winnen. Een oproep er voluit voor te gaan: voor het geloof in Jezus Christus en voor het goede leven samen – dat zich kenmerkt door eerlijkheid, onderlinge sportiviteit en ingespeeld zijn op elkaar.

Sta op tegen armoede -dag
"Armoede kan iedereen overkomen"
De kerken in de gemeente Montferland gaan zaterdagochtend 18 juni onder de uitdagende slogan ‘Sta op tegen Armoede’ het armoedevraagstuk onder de aandacht brengen. Het is de aftrap voor een jaarlijks terugkerend project. De eerste bijeenkomst van ‘Sta op tegen Armoede’. vindt plaats op zaterdag 18 juni 2022 in hotel restaurant Ruimzicht in Zeddam met een ochtendprogramma van 10.00 tot 12.00 uur. Daar zal onder meer Jos Bolder uit Braamt, die aangewezen is op de voedselbank, zijn verhaal vertellen. De kerken wil een ieder ervan bewust maken dat armoede iedereen kan overkomen en dat je dan mensen nodig hebt die er voor je zijn.
Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en mee te doen!

Kerkopenstelling

In de maanden juni, juli en augustus op zaterdagmiddag van 13.30-16.00u. meer

Oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
Kerkinactie: oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk veel leed voor de mensen daar. Ons hart en onze gebeden gaan naar hen uit!
Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vele vluchtelingen, die op zoek zijn naar veiligheid in de buurlanden. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.
Uw steun voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld is hard nodig. Met uw bijdrage steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak.
Geef in de collecte of maak een bijdrage op rekeningnummer
NL 89 ABNA 0457 457 457   t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'noodhulp Oekraïne'. Hartelijk dank!

De lichtjesboom

Als u in de kerk in Terborg zit, dan ziet u rechts van de preekstoel een prachtige lichtjesboom. Oorspronkelijk was deze bedoeld voor het plaatsen van kaarsen tijdens de Gedachtenisdienst. Maar ook op andere dagen kan er behoefte zijn om een lichtje aan te steken voor een geliefde, een familielid, voor een zieke of voor iemand die een duwtje in de rug nodig heeft. Een kaars aansteken is een middel om concreet wat te doen met iets wat onzeker, vaag en ongrijpbaar is.
U kunt op zondag voor of na de dienst een kaarsje aansteken in de lichtjesboom.