Stichting SchuldHulpMaatje

Onze gemeente werkt via de Raad van Kerken Oude IJsselstreek samen met Stichting SchuldHulpMaatje Oude IJsselstreek. Mensen met financiële zorgen of problematische schulden kunnen een beroep doen op deze stichting. Een vrijwilliger, een maatje ondersteunt een hulpvrager. Een maatje neemt het niet over, maar leert iemand hoe hij in de toekomst weer zelf de regie over zijn financiële huishouding kan nemen. Een maatje neemt ook niet de plaats in van een professionele hulpverlener. Waar nodig verwijst hij/zij door naar professionele hulpverlening. Ook dan blijft een maatje raadgever en hulp. En heeft hij/zij tijd om naar iemands persoonlijke verhaal te luisteren. Samen lukt ‘t…

www.schuldhulpmaatje.nl
www.uitdeschulden.nu