PKN
Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft
 
Zomertijd: vruchten verzamelen Zomertijd: vruchten verzamelen


Heerlijk vond ik het als kind, als ik aardbeien en bramen mocht plukken. Ik moest wel alert zijn. Goed kijken en opletten. Onrijpe aardbeien laten hangen, rijpe plukken. Voorzichtig zijn en de aardbeien niet beschadigen. Beschimmelde vruchten niet bij de mooie in de bak leggen. Goed zoeken naar bramen, onderin de struik, of bovenin, of dieper tussen bladeren en stengels.

Als ik toen geslapen had, was ik me nergens van bewust geweest. Aardbeien en bramen had ik niet gezien, ik had niets geleerd. Net als op school. Na een feest suf en slaperig de les bijwonen, dat werkt niet. In ieder geval stak ik dan niet veel op. Het gaat om een wakkere, oplettende, actieve levenshouding. Wees erbij, met volle aandacht, leef bewust!

Leo Lionni schreef een prachtig prentenboek ‘Frederick’ over een muizenfamilie. De muizenfamilie verzamelt in de zomer koren, noten, bessen en stro. Alles wat nodig is voor de winter. De familie werkt hard, maar Frederick niet. Hij zit voor zich uit te staren en lijkt soms wel te slapen. Wat doet Frederick? Niets, zou je denken.

Maar niets is minder waar. Frederick laat alles op zich inwerken. Hij verzamelt zonnestralen. Hij verzamelt kleuren. Van de blauwe korenbloem, de rode klaproos, het gele graan en groene blad van de bessenstruik. Hij verzamelt woorden. Wanneer in de grauwe winter de voedselvoorraad slinkt, de muizen kou lijden en de hoop verliezen, verwarmt Frederick zijn familie met verhalen over zon en zomerse kleuren en de lente die eraan komt.

Spreuken en Frederick leren mij: of ik werk of niets om handen heb, op vakantie of thuis ben, overal kan ik materiële en geestelijke vruchten verzamelen wanneer ik aandachtig leef. Wat ontvang ik vandaag? In brood en boter op tafel. In vogels die fluiten. In een ander die ik ontmoet. Wat leer ik van mensen en situaties? Er is altijd iets dat mij voedt en waarmee ik anderen voeden kan. Ik wens u deze zomer een goede oogst!

Ds. Peter Israël
Predikant Protestantse gemeente Etten, Terborg en Ulft
terug
 
 

3D-CONCERT
datum en tijdstip 03-10-2020 om 20.00 uur
meer details

 
Koster(s) gezocht
Wie versterkt het kostersteam?
Omdat 2 kosters hebben gemeld, dat zij per 1 januari 2021 willen stoppen, zijn wij op zoek naar mensen die het kostersteam willen versterken. Zie voor nadere informatie het hoodstuk Vacatures.

 
 
Hervatting kerkdiensten m.i.v. 7 juni 2020
Vanaf zondag 7 juni hebben wij onze kerkdiensten in Terborg hervat. Daarbij hanteren wij de strikte voorwaarden van het RIVM en de adviezen van de PKN opvolgen. Het gebruiksplan vindt u op de Homepagina.
 
Overdenking onder rubriek Nadenkertjes
Overdenking en gebeden zondag 10 mei (ds. Bakker) vindt u onder de rubriek 'Nadenkertjes'.
 
Jaarverslag 2019
Het jaarverslag kunt u vinden in het Downloadcentrum.
 
Bereikbaarheid
In dringende gevallen kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen Diny IJzer (0315-329768) of Jennie Deurlo (06 12270392)

Bent u ziek of kent u iemand die ziek is en wilt u de kerkenraad informeren, neemt u dan contact op met Diny IJzer (0315-329768)
 
 
Openingstijden Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is open van 9.30 - 11.00 uur op de donderdagen
10 en 24 september, 8 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. meer
 
Spoorzoeken in de Slangenburg

Onze missie
Mensen op zoek naar rust, stilte en bezinning ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk om iets op het spoor te komen van God, die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden in de natuur, in de bijbel en in jezelf.
http://spoorzoekenslangenburg.nl/Agenda/
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.