Elke week op woensdag t/m donderdag 12 september 2019

Expositie Aaltense Synagoge

Locatie:
 Stationsstraat 7, 7122 AR Aalten.
Prijs:

Synagoge Aalten

Tijdens een interview naar aanleiding van de verschijning van dit boek in 2012 lichtte hij zijn bedoeling als volgt toe: ‘Ik wil die kinderen weer een naam geven’.
Die woorden maakten diepe indruk op de Friese kunstenares Ada Stel, en uiteindelijk bracht haar dat tot het voornemen: ‘Dan wil ik die kinderen weer een gezicht geven.’

Uit de 3700 foto’s in het boek van Guus Luijters en een later toegevoegd supplement, koos zij 102 kinderportretten, waarbij elk portret symbool staat voor één van de 102 transporten waarmee Joodse kinderen uit Nederland zijn weggevoerd. Ze schilderde die op kleine paneeltjes in kleur en noemde het project ‘Geleende gezichten’.

Ada Stel-van Dijken (*Appingedam 1947) is beeldend kunstenares en maakt behalve schilderijen ook objecten van keramiek en in brons. Van 2012-2014 werkte zij aan het project ‘Geleende gezichten’. Zij wordt veelvuldig gevraagd voor tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Vanzelfsprekend leidde dit tot een expositie, maar voor een bredere verspreiding besloot zij ook tot de publicatie van een boek, waarin haar man Koos Stel bij een aantal schilderijen indrukwekkende gedichten schreef. Een voorbeeld bij het portret van Mirjam Lisette Katz (Essen 30 04 1937 – Auschwitz 06 09 1944):
ze weet dat iemand haar
zal missen
ooit eens
over wie weet
hoeveel jaar

misschien wel
in een andere eeuw
maar iemand zal haar
missen

en beelden scheppen
om te verbeelden
en woorden vinden
om te verwoorden

opdat ze niet
gemist
zal worden

toen niet
nu niet
nooit niet

De tentoonstelling is te bezichtigen van donderdag 13 juni tot en met donderdag 12 september 2019.

De toegang is € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen tot en met 12 jaar.

Groepen zijn van harte welkom, ook buiten de openingsuren, mits u zich aanmeldt via .

De openingstijden van de synagoge zijn woensdag van 13.30 -16.30 uur en donderdag van 10.00 – 16.00 uur.

Bezoekadres: Stationsstraat 7, 7122 AR Aalten.

Expositie Aaltense Synagoge
datum en tijdstip 24-07-2019 om

Lezing 'Geleende gezichten'
datum en tijdstip 24-07-2019 om 19.30 uur

Zomeropenstelling met historische expositie
datum en tijdstip 27-07-2019 om 13.30 uur

Ontmoetingsmiddag voor senioren in Huis Bergh
datum en tijdstip 21-08-2019 om 14.00 uur

Vakantie ds. Israƫl
Van 23 juni t/m 21 juli heeft ds. Israël vakantie. In dringende gevallen kunt u contact opnemen met ouderling Jennie Deurloo, tel. 06-12270392. Als zij werkt, kan zij niet altijd meteen de telefoon beantwoorden. Wilt u dan de voicemail inspreken? Zij zal u z.s.m. terugbellen.

Vrijwilliger nieuw diaconaal project gezocht
Het gezamenlijk diaconaal project gaat het PC project van de Stichting Schuldhulpmaatje steunen. Er wordt voor deelname aan de werkgroep een gemeentelid uit onze Pg ETU gezocht. Iets voor u/jou? Aanmelding graag bij één van de diakenen of de predikant.

Zomeropenstelling met historische expositie

In het kader van het jubileum van Terborg wordt ook een historische expositie ingericht in ons kerkgebouw, die zal gaan over Terborg.

Ook zullen er exposities zijn (Quilts en Weefsels).  meer

Het Kerkelijk Bureau is open op de 1e en 3e donderdag van de maand van 9.30 - 11.00 uur (in de schoolvakanties is het kerkelijk bureau gesloten). meer