Hervormde begraafplaatsen Etten, Terborg en Ulft Hervormde begraafplaatsen Etten, Terborg en Ulft
"Help ons:  voor het onderhoud van de  Hervormde begraafplaatsen  in Etten, Terborg en Ulft
Dit jaar hebben ongeveer de helft van onze collega-vrijwilligers door ziekte of andere redenen, hun werkzaamheden voor de begraafplaatsen moeten beëindigen, met als gevolg, achterstallig onderhoud, vooral in Terborg. Wij roepen u dan ook vriendelijk, maar wel dringend op, om te kijken of u in Etten, Terborg en/of Ulft een bijdrage kunt leveren aan het onderhoud van onze prachtige begraafplaatsen. Of misschien kent u iemand in uw omgeving, die hiervoor voelt. Zo ja, laat ons dit dan a.u.b. even weten.

Werkzaamheden:
Deze bestaan in hoofdzaak uit het onderhoud van het groen en de paden, dus wieden, snoeien, schoffelen, opruimen van takken en blad, e.d. Ook het onderhoud aan grafmonumenten (reinigen, herstellen van letters, enz.) behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van ervaring en belangstelling.

.
Werktijden:
Wij proberen te werken in kleine groepen, want werken in een groepje is gezellig en…..vele handen maken licht werk!
Elke vrijwilliger is echter vrij zijn werktijden naar eigen inzicht in te delen.

Aan wie denken wij:
Aan iedereen, ongeacht kerkelijke achtergrond, die er voldoening in vindt, de begraafplaatsen er goed en verzorgd uit te laten zien, met respect voor de bijzondere werkomgeving.

Beloning:
De vrijwilligersvergoeding volgens de richtlijnen van de Belastingdienst, maximaal € 5,00 per uur,  € 180 per maand  en  € 1.800 per jaar.

VOELT U ZICH AANGESPROKEN OF HEEFT U GEWOON ZIN OM AF EN TOE IN EEN
GROENE OMGEVING TE WERKEN?

Meld u dan aan bij:

Wouter Henk Kanger (beheerder), tel.: 06-460 88 720
E-mailadres:  begraafplaatsen@pgETU.nl

Hervormde begraafplaats Terborg

Inlichtingen: Wouter Henk Kanger, beheerder
  Telefoon:       06-460 88 720
E-mailadres:  begraafplaatsen@pgETU.nl

Correspondentie-adres van de kerkelijke begraafplaatsen:
Hervormde begraafplaats Etten / Terborg / Ulft
T.a.v. Dhr. W.H. Kanger
Kortestraat 5
7071 CW  ULFT

Locaties van de kerkelijke begraafplaatsen:

Hervormde begraafplaats Etten
Loo, tegenover huisnr. 12A
Etten Gld

Hervormde begraafplaats Terborg
Tussen Silvoldseweg en 't Veld / De Laegte
Terborg
               Ingang Silvoldseweg:
               - Tegenover de afslag van de Lovinkweg, slechts 1 parkeerplek aanwezig.
               Ingang 't Veld / De Laegte (o.a. voor begrafenissen):
               - Tegenover de sportvelden, ruime parkeergelegenheid.

Hervormde begraafplaats Ulft  (Vrede Rust)
Hofstraat, tegenover huisnr. 11
Ulft

Tarieven en beheersreglement begraafplaatsen ETU Tarieven en beheersreglement begraafplaatsen ETU
In het downloadcentrum van deze website vindt u het bestand waarin de tarieven van de begraafplaatsen en het beheersregement van de Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft staan.

Lezing pastor Mia Tankink 'Langs het tuinpad van mijn vader'
datum en tijdstip 27-05-2022 om 9.30 uur

Inzameling Voedselbank zaterdag 21 mei 2022
De prot.gem. te Etten, Terborg en Ulft houdt een INZAMELING VOOR DE VOEDSELBANK

Op zaterdag 21 mei kunt u tussen 9.30-12.00 uur verpakte en houdbare producten,
toiletartikelen, wasmiddelen, e.d. brengen in de koorruimte van de prot. kerk in Terborg.

Oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
Kerkinactie: oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk veel leed voor de mensen daar. Ons hart en onze gebeden gaan naar hen uit!
Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vele vluchtelingen, die op zoek zijn naar veiligheid in de buurlanden. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.
Uw steun voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld is hard nodig. Met uw bijdrage steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak.
Geef in de collecte of maak een bijdrage op rekeningnummer
NL 89 ABNA 0457 457 457   t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'noodhulp Oekraïne'. Hartelijk dank!

De lichtjesboom

Als u in de kerk in Terborg zit, dan ziet u rechts van de preekstoel een prachtige lichtjesboom. Oorspronkelijk was deze bedoeld voor het plaatsen van kaarsen tijdens de Gedachtenisdienst. Maar ook op andere dagen kan er behoefte zijn om een lichtje aan te steken voor een geliefde, een familielid, voor een zieke of voor iemand die een duwtje in de rug nodig heeft. Een kaars aansteken is een middel om concreet wat te doen met iets wat onzeker, vaag en ongrijpbaar is.
U kunt op zondag voor of na de dienst een kaarsje aansteken in de lichtjesboom.