PKN
Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft
 
Fotoimpressie Pinksterdienst 2019 Fotoimpressie Pinksterdienst 2019

Openluchtdienst in Silvolde van de gezamenlijke PK uit Gendringen-Bontebrug, Etten-Terborg-Ulft en Silvolde
Zie Fotoalbum
 
Nieuwe homepage voor de website Nieuwe homepage voor de websiteZoals u weet zijn sinds ruim een jaar de voorzitters van vier buurgemeenten met regelmaat in gesprek. Als Protestantse gemeenten van Etten, Terborg en Ulft, Silvolde, Gendringen-Bontebrug en ‘s-Heerenberg-Zeddam vinden wij het belangrijk om te onderzoeken waar wij als gemeenten staan ten opzichte van elkaar, wat wij van elkaar kunnen leren en waarin wij elkaar kunnen steunen. Een vorm van samenwerking die vruchten afwerpt. Wij zetten kleine stapjes, maar leren veel van elkaar. Het zijn constructieve gesprekken die verlopen in een heel plezierige sfeer, waarvan we nu een van de eerste resultaten kunnen zien.
Duidelijk is namelijk dat wij als gemeenten ieder activiteiten organiseren die niet alleen voor de eigen gemeenteleden, maar zeker ook voor de ‘buurgemeenteleden’ interessant  zijn. Maar dat moeten we dan wel weten van elkaar. En hier komen onze respectievelijke websites in beeld. Op deze platforms vinden we alle nieuwtjes en informatie over activiteiten. En om deze informatie beter en directer beschikbaar te maken voor álle gemeenteleden hebben de webmasters van onze gemeenten een gezamenlijke openingspagina voor onze vier websites ontwikkeld. In de praktijk betekent dit dat als u op internet het webadres van uw kerk intoetst, u eerst op deze gezamenlijke pagina komt en daarop vervolgens doorklikt naar uw eigen website, óf….. wellicht eerst even de site van een buurgemeente bekijkt. Op deze manier hopen wij de informatie van onze vier gemeenten breder beschikbaar te maken, want er is veel ‘te halen’ bij de buren.
U bent van harte welkom bij ‘Klavertje vier’. Kijk maar eens op de website van uw gemeente. En tenslotte bedanken wij alle webmasters die in een goede samenwerking  met elkaar gekomen zijn tot dit mooie resultaat.

Met een hartelijke groet uit het voorzittersoverleg
 
 
Beste bezoeker Beste bezoeker
Hartelijk welkom op de website van onze gemeente ETU

Op deze website laten wij u iets zien van ons gemeente-zijn.
Uiteraard bent u ook “live” welkom in onze gemeente om elkaar te ontmoeten; in één van de diensten of bij activiteiten die wij organiseren.
In onze vieringen en activiteiten gaan we de ontmoeting aan met God en elkaar. We zijn een open en gastvrije gemeente, laten ons inspireren door de bijbel en willen elkaar bemoedigen. Er is ruimte voor verschil in geloofsbeleving en we gaan respectvol met elkaar om. Ieder is welkom in zijn of haar eigenheid, met levens- en geloofsvragen.
 

Onze gemeente is in 2004 ontstaan uit de samenvoeging van de Hervormde gemeente van Terborg en de Hervormde gemeente van Etten en Ulft. De erediensten worden afwisselend gehouden in de kerken van Terborg en Etten. Vandaar de passende naam van ons kerkblad 'Samen over de Brug' (van de Oude IJssel).
 
Zie onder “Kerkdiensten” of klik door op LEES VERDER >> voor de richtingaanwijzer voor de juiste locatie van de eredienst.
 
Wees welkom als (nieuw) gemeentelid, gast in de Oude IJsselstreek of toevallige voorbijganger!
lees meer »
 
Reacties op de website? Reacties op de website?
Heeft u vragen, opmerkingen over of suggesties voor onze website?
Laat het dan horen! Mailadres:
 
 
 

Expositie Aaltense Synagoge
datum en tijdstip 24-07-2019 om
meer details

Lezing 'Geleende gezichten'
datum en tijdstip 24-07-2019 om 19.30 uur
meer details

Zomeropenstelling met historische expositie
datum en tijdstip 27-07-2019 om 13.30 uur
meer details

Ontmoetingsmiddag voor senioren in Huis Bergh
datum en tijdstip 21-08-2019 om 14.00 uur
meer details

 
Vakantie ds. Israël
Van 23 juni t/m 21 juli heeft ds. Israël vakantie. In dringende gevallen kunt u contact opnemen met ouderling Jennie Deurloo, tel. 06-12270392. Als zij werkt, kan zij niet altijd meteen de telefoon beantwoorden. Wilt u dan de voicemail inspreken? Zij zal u z.s.m. terugbellen.
 
Vrijwilliger nieuw diaconaal project gezocht
Het gezamenlijk diaconaal project gaat het PC project van de Stichting Schuldhulpmaatje steunen. Er wordt voor deelname aan de werkgroep een gemeentelid uit onze Pg ETU gezocht. Iets voor u/jou? Aanmelding graag bij één van de diakenen of de predikant.
 
 
Zomeropenstelling met historische expositie

In het kader van het jubileum van Terborg wordt ook een historische expositie ingericht in ons kerkgebouw, die zal gaan over Terborg.

Ook zullen er exposities zijn (Quilts en Weefsels).  meer
 
Openingstijden Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is open op de 1e en 3e donderdag van de maand van 9.30 - 11.00 uur (in de schoolvakanties is het kerkelijk bureau gesloten). meer
 
Spoorzoeken in de Slangenburg

Onze missie
Mensen op zoek naar rust, stilte en bezinning ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk om iets op het spoor te komen van God, die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden in de natuur, in de bijbel en in jezelf.
http://spoorzoekenslangenburg.nl/Agenda/
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.