ANBI-Transparantie - Gemeente & Diaconie ANBI-Transparantie - Gemeente & Diaconie

De Protestantse Kerk in Nederland is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo’n instelling een gift geeft, mag dat bedrag van de inkomstenbelasting aftrekken. Bovendien is de ontvangende instelling vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

De Protestantse Kerk heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking ontvangen. Deze is van toepassing op alle tot de kerk behorende rechtspersonen (de plaatselijke gemeenten, diaconieën en classicale vergaderingen).

Elke gemeente, diaconie en classicale vergadering is sinds 1 januari 2016 verplicht om online transparant te zijn over bestuur, beloning, doel en beleidsplan, over jaarrekening, begroting en jaarverslag. Graag informeren wij u over deze onderwerpen via onderstaande overzichten, plannen en verslagen.

Bestuurlijke en financiƫle gegevens Bestuurlijke en financiƫle gegevens

2019    2018    2017    2016

2018    2017    2016

Jaarverslagen Jaarverslagen