PKN
Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft
 
Kerkenraad Kerkenraad


Vooraan  v.l.n.r.:
Peter Israël, predikant
Diny IJzer, ouderling
Diane Westland, diaken
Jennie Deurloo, ouderling
Mariëlla van Essen, scriba en diaken

Achteraan  v.l.n.r.
Gosse Terpstra, diaken
Wouter Kanger, kerkrentmeester
Bart Voortman, kerkrentmeester
Harrie Lubbers, voorzitter en ouderling-kerkrentmeester

Niet op foto:
Willy Eelderink, kerkrentmeester
 
Predikant

Ds. Peter Israël is vanaf 26 oktober 2014 werkzaam in de Protestantse Gemeente Etten, Terborg, Ulft
Predikant
Geboren (1958) en getogen ben ik aan de rivier de Waal, in het dorp Ophemert midden in de bloesemrijke Betuwe, in een gezin met vier kinderen. Van mijn ouders heb ik belangstelling voor mensen en hun omstandigheden meegekregen, een gevoel voor rechtvaardigheid en dat je iedereen gelijk behandelt. Sinds oktober 2014 woon ik samen met mijn man Bert en Pim (de kat) in de pastorie in Terborg. Onze zoon Gerben werkt en woont in de provincie Groningen. Onze dochter Christa woont in de provincie Utrecht, heeft haar studie afgerond en een baan gevonden. In 2017 is onze kleindocher geboren.
 
In Utrecht heb ik theologie gestudeerd. Daarna was ik predikant in Kerkdriel, Oudewater, Vuren, Breukelen. Steeds in het midden van het land, nu zijn we neergestreken in het oosten en krijgen we een ander perspectief op Nederland, zo dicht bij de grens met Duitsland. Als predikant heb ik me verdiept in pastoraat en spiritualiteit (bijbelmeditatie, gebed, ziekenzalving), leiding geven in spanningsvelden, kunst en k/werk en hoe missionair en diaconaal kerk zijn vorm kan krijgen in de eigen omgeving.
 
Geloven is voor mij bidden en werken. Verbindingen tussen geloof en dagelijks leven, daar ben ik steeds weer naar op zoek. Het verhaal van Jezus Christus, het verhaal van barmhartigheid en gerechtigheid, bevrijdende liefde en vrede meenemen mijn leven in en daarin laten doorwerken. Waar kom ik, waar komen anderen God in dit verhaal en in hun leven op het spoor. Waartoe inspireert dit verhaal mij en anderen. Welke vragen stelt dit verhaal aan mij en anderen, in het persoonlijk leven, maar ook politiek en diaconaal gezien.
 
College van kerkrentmeesters College van kerkrentmeesters
Het College van Kerkrentmeesters van onze Protestantse Gemeente bestaat momenteel uit 4 personen, te weten:
Bart Voortman (voorzitter), Willy Eelderink (secretaris), Harrie Lubbers (ouderling-kerkrentmeester) en Wouter Kanger (kerkrentmeester)
lees meer »
 
Plaatselijke Regeling PG ETU 2017 Plaatselijke Regeling PG ETU 2017
De Plaatselijke Regeling PG ETU 2017 kunt u vinden in het Downloadcentrum.
 
College van diakenen College van diakenen
Het college van diakenen van onze Protestantse Gemeente, kortweg de diaconie, bestaat uit 3 personen:

 
lees meer »
 
Wist u dat...... Wist u dat......

   ... is een rubriek met nieuwtjes en weetjes.
 
lees meer »
 
 

Expositie Aaltense Synagoge
datum en tijdstip 24-07-2019 om
meer details

Lezing 'Geleende gezichten'
datum en tijdstip 24-07-2019 om 19.30 uur
meer details

Zomeropenstelling met historische expositie
datum en tijdstip 27-07-2019 om 13.30 uur
meer details

Ontmoetingsmiddag voor senioren in Huis Bergh
datum en tijdstip 21-08-2019 om 14.00 uur
meer details

 
Vakantie ds. Israël
Van 23 juni t/m 21 juli heeft ds. Israël vakantie. In dringende gevallen kunt u contact opnemen met ouderling Jennie Deurloo, tel. 06-12270392. Als zij werkt, kan zij niet altijd meteen de telefoon beantwoorden. Wilt u dan de voicemail inspreken? Zij zal u z.s.m. terugbellen.
 
Vrijwilliger nieuw diaconaal project gezocht
Het gezamenlijk diaconaal project gaat het PC project van de Stichting Schuldhulpmaatje steunen. Er wordt voor deelname aan de werkgroep een gemeentelid uit onze Pg ETU gezocht. Iets voor u/jou? Aanmelding graag bij één van de diakenen of de predikant.
 
 
Zomeropenstelling met historische expositie

In het kader van het jubileum van Terborg wordt ook een historische expositie ingericht in ons kerkgebouw, die zal gaan over Terborg.

Ook zullen er exposities zijn (Quilts en Weefsels).  meer
 
Openingstijden Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is open op de 1e en 3e donderdag van de maand van 9.30 - 11.00 uur (in de schoolvakanties is het kerkelijk bureau gesloten). meer
 
Spoorzoeken in de Slangenburg

Onze missie
Mensen op zoek naar rust, stilte en bezinning ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk om iets op het spoor te komen van God, die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden in de natuur, in de bijbel en in jezelf.
http://spoorzoekenslangenburg.nl/Agenda/
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.