Kidz op Zolder Kidz op Zolder
De naburige gemeente PG Silvolde organiseert voor de jeugd in de basisschool - en tienerleeftijd allerhande activiteiten.
Op elke tweede vrijdagavond van de maand komen groepen bijeen, onder leiding van de plaatselijke dominee en betrokken gemeenteleden. De kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan een bijbelquiz, maar ook bijvoorbeeld een film met een bepaald thema. Uw kind is ook van harte welkom!
Voor nadere informatie, verwijzen wij u naar de
website van PG Silvolde.

De kindernevendienst in onze gemeente is projectmatig opgezet.

In de 40-dagentijd (vier weken voor Pasen) hebben we een project met de kinderen rond Pasen. We vertellen dan het verhaal van Pasen en gaan gezellig knutselen. Natuurlijk wordt er voor Palmzondag een palmpasenstok versierd. Het project wordt op eerste Paasdag afgesloten met een gezinsdienst nadat we samen hebben ontbeten.

In de Adventstijd gaan we vier weken samen met de kinderen op weg naar Kerstmis. We vertellen de verhalen en gaan oefenen voor het kinderkerstfeest. Meestal wordt er een kerstspel opgevoerd en knutselen we kerstwerkjes. Het kinderkerstfeest is ieder jaar weer een leuke afsluiting van het  project.

Verder komen de kinderen samen als er een Eredienst Anders wordt gehouden. Deze Eredienst Anders is ook gericht op de kinderen. De ene keer blijven de kinderen gedurende de hele dienst in de kerk en een andere keer gaan we tijdens de preek naar een andere ruimte om het verhaal vertellen.

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom.

Lezing pastor Mia Tankink 'Langs het tuinpad van mijn vader'
datum en tijdstip 27-05-2022 om 9.30 uur

Inzameling Voedselbank zaterdag 21 mei 2022
De prot.gem. te Etten, Terborg en Ulft houdt een INZAMELING VOOR DE VOEDSELBANK

Op zaterdag 21 mei kunt u tussen 9.30-12.00 uur verpakte en houdbare producten,
toiletartikelen, wasmiddelen, e.d. brengen in de koorruimte van de prot. kerk in Terborg.

Oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
Kerkinactie: oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk veel leed voor de mensen daar. Ons hart en onze gebeden gaan naar hen uit!
Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vele vluchtelingen, die op zoek zijn naar veiligheid in de buurlanden. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.
Uw steun voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld is hard nodig. Met uw bijdrage steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak.
Geef in de collecte of maak een bijdrage op rekeningnummer
NL 89 ABNA 0457 457 457   t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'noodhulp Oekraïne'. Hartelijk dank!

De lichtjesboom

Als u in de kerk in Terborg zit, dan ziet u rechts van de preekstoel een prachtige lichtjesboom. Oorspronkelijk was deze bedoeld voor het plaatsen van kaarsen tijdens de Gedachtenisdienst. Maar ook op andere dagen kan er behoefte zijn om een lichtje aan te steken voor een geliefde, een familielid, voor een zieke of voor iemand die een duwtje in de rug nodig heeft. Een kaars aansteken is een middel om concreet wat te doen met iets wat onzeker, vaag en ongrijpbaar is.
U kunt op zondag voor of na de dienst een kaarsje aansteken in de lichtjesboom.