Gezamenlijk diaconaal project Vluchtelingenwerk

Gezinshereniging
Voor gezinshereniging is nogmaals een bedrag geschonken aan Vluchtelingenwerk Oude IJsselstreek. De echtgenoot en ouders van een Syrische statushoudster konden naar Nederland komen. Inmiddels is de familie herenigd in Terborg. Namens hen en andere gezinnen kregen we van Vluchtelingenwerk een bedankje voor de financiële ondersteuning.

Welkomtasjes overhandigd
Op woensdag 4 april waren wij bij een bijeenkomst met de nieuwe bewoners van de voormalige St. Jorisschool. Na een toelichting zijn aan vijf gezinnen / statushouders namens de drie Protestantse gemeenten welkomtasjes uitgereikt. Eén tasje was over en werd door de buren bij het betreffende gezin bezorgd. Een mevrouw had een christelijke achtergrond (baptist), zij vroeg en kreeg ons adres. En een jongeman vroeg wanneer, hoe laat en waar de kerkdienst was. De volgende dag kreeg hij die informatie en de zondag daarna bezocht hij de kerkdienst. Uit de reacties bleek waardering voor het initiatief en behoefte aan contact.

Koffie-/inloopochtend
datum en tijdstip 19-08-2020 om 10.00 uur

Het Kerkelijk Bureau is open op de donderdagen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur (in de schoolvakanties is het kerkelijk bureau gesloten). meer