PKN
Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft
 
Groen kerk - de zaaier...

Groen kerk - de zaaier...
Eind mei ging er “een zaaier” uit om te zaaien. Het bloemenmengsel kregen we zomaar gratis van een lieve dame van de Ulftseweg. Toen was het even geduld hebben en ondertussen zoeken naar hotel-bouwers. Gelukkig meldde zich spontaan iemand en samen met Bart Visscher werden er handen uit de mouwen gestoken en spijkers met koppen geslagen. Binnenkort zijn ze vast al bijna zover dat er een lintje doorgeknipt kan worden.
Op dit moment zijn er al veel kleine korenbloemetjes zichtbaar in het bloemenveldje en beginnen er ook wat rode en oranje kleuren door te komen. En wat denkt u van de kogeldistel en de zonnebloemen en de teunisbloemen die boven de muurtjes rond de kerk uit komen kijken?! We zijn blij met al de “stekjes” die we kregen en die nu rond de kerk hun best doen om hun schoonheid uit te stralen.

Vanmorgen trof ik onze achterbuurman die mij een vuurrode koraaljuffer ( een Libelle-soort) aanwees en hij vertelde al heel wat insecten ontdekt te hebben met een handige app op zijn telefoon. Geweldig toch?!

Zie voor meer foto's de rubriek 'Fotoalbum'
 
terug
 
 

Zomerzangavond
datum en tijdstip 28-08-2022 om 19.00 uur
meer details

Startzondag
datum en tijdstip 04-09-2022 om 9.00 uur
meer details

Open Monumentendag
datum en tijdstip 10-09-2022 om
meer details

 
Bereikbaarheid 8 t/m 22 augustus
Van 8 t/m 22 augustus 2022 kunt u in dringende gevallen contact opnemen met één van de ouderlingen Diny IJzer (0315-329768) of Jennie Deurloo (06 12270392). Bent u ziek of kent u iemand die ziek is en wilt u de kerkenraad informeren, neemt u dan contact op met Diny IJzer (0315-329768)
 
Kerkopenstelling

In de maanden juni, juli en augustus op zaterdagmiddag van 13.30-16.00u. meer
 
Oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
Kerkinactie: oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk veel leed voor de mensen daar. Ons hart en onze gebeden gaan naar hen uit!
Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vele vluchtelingen, die op zoek zijn naar veiligheid in de buurlanden. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.
Uw steun voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld is hard nodig. Met uw bijdrage steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak.
Geef in de collecte of maak een bijdrage op rekeningnummer
NL 89 ABNA 0457 457 457   t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'noodhulp Oekraïne'. Hartelijk dank!
 
 
De lichtjesboom

Als u in de kerk in Terborg zit, dan ziet u rechts van de preekstoel een prachtige lichtjesboom. Oorspronkelijk was deze bedoeld voor het plaatsen van kaarsen tijdens de Gedachtenisdienst. Maar ook op andere dagen kan er behoefte zijn om een lichtje aan te steken voor een geliefde, een familielid, voor een zieke of voor iemand die een duwtje in de rug nodig heeft. Een kaars aansteken is een middel om concreet wat te doen met iets wat onzeker, vaag en ongrijpbaar is.
U kunt op zondag voor of na de dienst een kaarsje aansteken in de lichtjesboom. 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.