Groene Kerk: de Tuingroep Etten Terborg Ulft

We hebben een aantal belangrijke onderwerpen besproken. De tuin is een plek  voor ieder die wil genieten van wat daar leeft.  Misschien wilde of wilt u meedoen met deze tuingroep? Het idee is om zo eens per drie weken te kijken naar wat nodig is om de tuin goed te koesteren. Aanmelden kan bij Linda van der Pol. (tel 0623642273 of linda.p@live.nl) Zij coördineert wat er in de tuin gebeurt, ook voor als u een idee heeft voor de tuin, of planten of zaad wilt doneren.  Wij verwachten een mooie herfst, met veel eitjes, poppen en ook volwassen dieren die overleven in de afgestorven bloemenpracht achter de tuin.  En heeft u de inktzwammen gezien? https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschubde_inktzwam Een hartelijke tuingroet, Lies Visscher

Zomerzangavond
datum en tijdstip 28-08-2022 om 19.00 uur

Startzondag
datum en tijdstip 04-09-2022 om 9.00 uur

Open Monumentendag
datum en tijdstip 10-09-2022 om

Bereikbaarheid 8 t/m 22 augustus
Van 8 t/m 22 augustus 2022 kunt u in dringende gevallen contact opnemen met één van de ouderlingen Diny IJzer (0315-329768) of Jennie Deurloo (06 12270392). Bent u ziek of kent u iemand die ziek is en wilt u de kerkenraad informeren, neemt u dan contact op met Diny IJzer (0315-329768)

Kerkopenstelling

In de maanden juni, juli en augustus op zaterdagmiddag van 13.30-16.00u. meer

Oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
Kerkinactie: oproep voor steun aan oorlogsslachtoffers Oekraïne
De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk veel leed voor de mensen daar. Ons hart en onze gebeden gaan naar hen uit!
Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vele vluchtelingen, die op zoek zijn naar veiligheid in de buurlanden. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.
Uw steun voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld is hard nodig. Met uw bijdrage steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak.
Geef in de collecte of maak een bijdrage op rekeningnummer
NL 89 ABNA 0457 457 457   t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'noodhulp Oekraïne'. Hartelijk dank!

De lichtjesboom

Als u in de kerk in Terborg zit, dan ziet u rechts van de preekstoel een prachtige lichtjesboom. Oorspronkelijk was deze bedoeld voor het plaatsen van kaarsen tijdens de Gedachtenisdienst. Maar ook op andere dagen kan er behoefte zijn om een lichtje aan te steken voor een geliefde, een familielid, voor een zieke of voor iemand die een duwtje in de rug nodig heeft. Een kaars aansteken is een middel om concreet wat te doen met iets wat onzeker, vaag en ongrijpbaar is.
U kunt op zondag voor of na de dienst een kaarsje aansteken in de lichtjesboom.