PKN
Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft
 
Veilige Gemeente Veilige Gemeente
Ook moet iedereen zijn verhaal of een voorval binnen of buiten de kerk veilig kunnen doen. Predikanten en kerkelijk werkers zijn daarin geschoold. Maar wat doet een ouderling als zij/hij op een bezoek hoort van een vervelend incident met bijvoorbeeld iemand van de kerkenraad?
Redenen waarom de kerkenraad kiest voor een beleid Veilige Gemeente.

Bewustwording
De basis voor het beleid is bewustwording binnen de gemeente. Bewust zijn van machtsongelijkheid onder gemeenteleden en de effecten daarvan. Machtsverschillen tussen groepsleiding en deelnemers in het jeugdwerk, tussen ouderling en pastorant, tussen diaken en cliënt, tussen vrijwilliger voor hand- en spandiensten en gemeentelid. Het effect kan zijn dat iemand met meer macht grensoverschrijdend gedrag vertoond. De ander ervaart dat in eerste instantie niet als storend of wil daar geen aandacht aan besteden. Tot het gevoel van veiligheid wordt aangetast.” (overgenomen van website PKN)
De Klavertje Vier gemeenten gaan dit beleid gezamenlijk maken.

Dit beleid bestaat o.a. uit:
  • Een gedragscode voor vrijwilligers
  • Aanvragen van een VOG voor vrijwilligers en ambtsdragers die met kwetsbare
    mensen werken of leidinggevende taken hebben en voor predikanten en
    kerkelijk werkers, verbonden aan een gemeente.
  • Het aanstellen van gekwantificeerde vertrouwenspersonen (man en vrouw). De vertrouwenspersonen gaan de routekaart van de PKN gebruiken, mocht er een melding of klacht komen.

De vertrouwenspersonen van de Klavertje Vier gemeenten:

Hans Knies
E mail: hansknies76@gmail.com
Tel 0653921405
Geboren op 24 februari 1950 in Neede, waar ik opgegroeid ben en de lagere school heb bezocht. Hierna de Rijks HBS in Lochem , HBS B.
Mijn geneeskunde studie heb ik in Utrecht gedaan met als aansluiting de huisartsopleiding van toen nog 1 jaar. Na een aantal waarnemingen en een assistentschap in het voormalige St Jozefziekenhuiis in Doetinchem kon ik een huisartsenpraktijk in Terborg overnemen in februari 1978.
Dat ik in de Achterhoek huisarts ben geworden is niet helemaal toevallig, ik vond en vind de mentaliteit op het platteland relaxter dan in een ( grote ) stad. Wat ook van voordeel was is dat ik met mijn dialect soms beter toegang kreeg tot de oudere bevolking.
Ik heb er altijd naar gestreefd om midden in de gemeenschap te staan , mijn kinderen gingen naar de openbare lagere school en ik ben van verschillende plaatselijke  verenig\gen lid
Ik hoop dat u mij weet te vinden als u daar behoefte aan hebt,

Antoinette Duenk
vertrouwenspersoon-klavertje4@duenknediation.nl
 Ik ben werkzaam als sociaal raadsvrouw bij Sensire en heb daarnaast een eigen mediation Praktijk. Als sociaal raadsvrouw zie ik o.a. de problematiek van het hebben van schulden, armoede  en de belastingtoeslagen. Als mediator werk ik met stellen die uit elkaar gaan.
Altijd werk ik op basis van vertrouwelijkheid en met een beroepsgeheim. Sommige herinneren zich misschien nog de documentaire "tot de dood ons scheidt", van een paar jaar geleden, waaraan ik heb meegewerkt.
In het verleden heb ik jaren zitting gehad in de klachtencommissie van Azora. Ik ben ook vertrouwenspersoon bij de stichting SchuldHulpMaatje.


 
terug
 
 
VACATURES
Wij zijn dringend op zoek naar.... zie de Vacature pagina
 
Goed boeren in Burundi
Wilt u meer weten over het project 'Goed boeren in Burundi' dat door onze Diaconie wordt ondersteund?
Kijk dan bij het hoofdstuk 'Diaconale activiteiten'.
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.